Eğitim Felsefemiz

• Seviye Batıkent Kolejinde öğrenciler akademik, sosyal, sanatsal, sportif ve duygusal açılardan nitelikli yetiştirilirler.
  • Demokratik ve sevgi dolu eğitim ortamlarında öğrenciler yaratıcı ve eleştirel düşünerek özgürce karar verirler, problem çözerler, araştırma yaparlar, yeni bilgiler üretirler.
  • İnteraktif eğitim ortamlarında öğrencilerin düşünsel, duygusal, bedensel özellikleri doğrultusunda kendi potansiyellerini keşfetmeleri desteklenir.
  • Sınıflarımız, ön değerlendirme sınavları ve akademik birimlerimizin çalışmalarıyla oluşturulur.
  • Okuldaki kurallar öğrencilerimizin de katılımıyla belirlenir. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve diğer çalışanlarımız bu kurallara uyarlar.
  • Tüm gruplarımızda Haftalık Ödev Programları uygulanır; ödev kontrolleri eğitimcilerimiz tarafından yapılır. Yanlış ve yetersiz öğrenmeler varsa bireysel çalışmalarla bu öğrenmeler düzeltilir.
  • Çantasız Eğitim Sistemi ile öğrencilerimiz, araç-gereçlerini kendilerine ait dolaplarda muhafaza ederler. Öğrencilerimiz, dersleri ile ilgili görevlerini öğretmenleriyle tamamlarlar. Bu sayede öğrencilerimizin aileleriyle birlikte daha fazla zaman geçirmelerine olanak sağlanır.
  • Bireysel farklılıklar dikkate alınarak öğrencilerimize bireysel ders imkânı sunulur.